Prova VIH i de la Sífilis

Lluitem per aconseguir un diagnòstic precoç de la infecció pel VIH i oferim la prova ràpida de detecció dels anticossos del VIH i de la Sífilis a tota la població, de forma anònima, confidencial i gratuïta a Sabadell, Terrassa, Manresa i al campus de la UAB.

També oferim assessorament i informació telefònica, presencial i online sobre qüestions relacionades amb la prova, el VIH i altres ITS; i fem difusió i promoció de la salut sexual.

Truca’ns al 93 727 19 00, envia’ns un whatsapp al 619 77 86 56, o escriu-nos a prova@actuavalles.org

Formem part de l’agrupació d’entitats  “Prueba de Vihda” link al web prueba de vihda http://pruebadevihda.com/

Vols veure com realitzem una prova ràpida?

Preguntes freqüents

Virus de la Immunodeficiència Humana (VIH), és un virus que ataca al sistema immunitari de l’organisme, les defenses, això fa que sigui vulnerable a una sèrie d’infeccions que posen en perill la vida de la persona. El VIH és el virus causant de la SIDA (Síndrome de la immunodeficiència Adquirida).

S’han de donar tres condicions:
– Presència del virus
– Fluid transmissor: sang, semen, flux vaginal, llet materna
– Porta d’entrada al torrent sanguini: mucoses (anus, vagina o prepuci) o ferides

Sí, sempre i quan s’utilitzi sempre de forma correcta i sistemàtica en totes les relacions sexuals amb penetració. Si es trenca el preservatiu cal interrompre la penetració i substituir el preservatiu, es recomana realitzar una prova de VIH i altres ITS.

Prova ràpida de VIH i prova ràpida de la Sífilis

La prova del VIH consisteix en l’obtenció d’una petita mostra de sang a partir d’una punció, on es detecta la presència d’anticossos del VIH a l’organisme.
El resultat de la prova s’obté passats 30 minuts.

El risc zero no existeix, és per això que recomanem realitzar la prova del VIH, com a mínim, una vegada a la vida.
A més, es recomana si hi ha hagut una pràctica sexual amb penetració i sense preservatiu.
Conèixer el resultat permet beneficiar-me d’un tractament eficaç que millora la qualitat de vida, augmenta la supervivència i contribueix a la prevenció.