Migració i refugi

Colors del món:

L’associació Colors del món té un projecte amb joves africans en una situació de vulnerabilitat important. A través de la seva intervenció intenta millorar la qualitat de vida d’aquests joves així com afavorir la seva integració a la societat d’acollida i disminuir actituds racistes de la població en general. El projecte atén a 20 joves sense documentació ni cap ingrés, més enllà del que aconsegueixen venent ferralla a la ciutat de Sabadell.

Actuavallès col·labora en diferents punts:

Cessió dels espais de l’entitat

A partir del 2020, cessió de 10 hores d’una professional per poder potenciar un dels aspectes que més cal a Colors del Món: una persona que gestioni les vendes i potenciï el Taller Ocupacional de Colors del Món.

Oferir l’experiència de Colors del Món en el món de la immigració en el Catàleg de Formacions que té Actuavallès.

Campanyes conjuntes de denúncia com la del #25x3 sorgida arrel de l’emergència viscuda pel COVID19

Aquest és un taller on els joves adquireixen habilitats i valors laborals mentre que, artesanalment, fan diferents productes per vendre i poder ajudar així a cobrir les seves necessitats bàsiques.

«Vivir en cualquier parte del mundo hoy y estar contra la igualdad por motivo de raza o de color es como vivir en Alaska y estar contra la nieve.»

William Faulkner

Mentories LGBTI per a sol·licitants de protecció internacional:

La Mentoria amb perspectiva LGBTIQ+ i antiracista pretén ser una eina col·lectiva d’acompanyament i intercanvi amb les persones sol·licitants o beneficiàries d’asi per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

Els objectius del projecte són:

Crear un grup pilot de mentores LGBTIQ+ per a acompanyar a persones sol·licitants d’asil per raó LGBTIQ+ a la zona del Vallès.

Formar a professionals que treballen en dispositius d’acollida en matèria de diversitat sexual i de gènere, i la prevenció dels estereotips discriminatoris.

Incidir en l'avaluació i elaboració de polítiques públiques de caràcter local i/o nacional en matèria de protecció i acollida per raó LGBTIQ+.

Sensibilitzar entorn la persecució i el dret d'asil per raó d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere, així com entorn els discursos d'odi i els estereotips per raó d'origen o religiós que s'activen un cop les persones desplaçades han arribat als països de destí.

Impulsar la creació d’una xarxa ciutadana compromesa en l'eradicació del racisme i la discriminació vers el col·lectiu de persones sol·licitants o beneficiàries d’asil per raó LGBTIQ+.

Agents de salut i comunitats migrades:

Projecte de sensibilització sobre la prevenció del VIH/Sida i altres ITS en comunitats migrades mitjançant cursos de formació d’agents de salut, tallers en col·laboració amb altres entitats i treball en xarxa i assessoraments individuals.

+34937271900 - de dilluns a divendres de 9 a 18h

Actuavallès

Prova VIH

Ca l'Enredus

Avís Legal, Política de privacitat i cookies

Actuavallès 2021 | Disseny: Júlia Larrosa i Filigrana Produccions | Edició: Julio Pérez